Boyata helpt zijn ploeg met een knappe kopbal aan de leiding in Schotland

13-02-2016 18:21

Dedryck Boyata heeft zijn club Celtic FC mee aan de overwinning geholpen tegen Ross County. Het werd 2-0 in Celtic Park. Boyata nam de tweede treffer voor zijn rekening.

Na tien minuten in de tweede helft legde Boyata de eindstand vast in het duel tussen Celtic en Ross. De verdediger kwam aan de tweede paal goed voor zijn man en kopte de 2-0 in het dak van het doel.

Na 25 speeldagen verzamelde Celtic 28 punten in de Schotse Premier League. Dat zijn er drie meer dan eerste achtervolger Aberdeen. Heart of Midlothian volgt al op veertien punten van de regerende landskampioen. Celtic kwam vorige week onder druk te staan na een 2-1 nederlaag op het veld van Aberdeen, maar slaat nu opnieuw een kloof van drie punten.

Voor Boyata was het al de vierde competitietreffer van het seizoen. Eerder scoorde hij tegen St. Johnstone, Dundee United en Hamilton Academical. Ook in de kwalificaties voor de Champions League trof hij twee keer raak, tegen Qarabag en Stjarnan.