Leye heeft slaande ruzie met Ferrera: Hij vraagt om problemen

Leye heeft slaande ruzie met Ferrera: "Hij vraagt om problemen"

30-11-2015 12:48

In de match tussen Zulte-Waregem en Standard hing er een beetje een grimmige sfeer, en het was dan ook niet verbazend toen er twee rode kaarten vielen. Zowel Adrien Trebel als Reginal Goreux mochten vroegtijdig gaan douchen. Volgens Standard-coach Yannick Ferrera mocht Mbaye Leye echter ook rood krijgen.

Ferrera had het doorheen de wedstrijd aan de stok met de spits van Zulte-Waregem, die op een gegeven moment op het hoofd van Dino Arslanagic ging staan. "Ik snauwde hem een belediging toe. Dat had ik niet moeten doen", aldus Ferrera op RTBF. "Daarna heeft hij me zowat tien scheldwoorden op een halve minuut naar het hoofd gesmeten. Na de match heb ik met hem proberen te praten, maar hij was nog steeds niet gekalmeerd. Erg vind ik dat niet: in het heetst van de strijd zeg je wel meer dingen waar je achteraf spijt van hebt. Ik heb alleszins spijt van wat ik gezegd heb. Hij heeft blijkbaar geen spijt, maar oké, dat is zijn probleem."

Ferrera hoopt dat de Reviewcommissie in actie schiet en Leye toch nog laat schorsen.  "Wij willen niemand onder druk zetten, maar dit wil ik wel zien. Onze speler Yatabaré kreeg drie matchen schorsing, waarvan één uit met uitstel, voor een gelijkaardige fout als die van Leye op Arslanagic in de match bij STVV. Ik ben benieuwd: ik zeg niets en zal niet klagen als Leye niet vervolgd wordt."

Leye heeft via zijn Twitter al gereageerd op de uitspraken van Ferrera.  "Als Standard-trainer moet je een man zijn. Het heeft geen zin de supporters hierbij te betrekken, Calimero te spelen of hen voor idioten te nemen. Dat is vragen om problemen."