Grote verschuivingen binnen City: 'Er wordt een vertrek van De Bruyne verwacht'

Grote verschuivingen binnen City: 'Er wordt een vertrek van De Bruyne verwacht'

13 april - 10:44
1

Manchester City ziet in Lucas Paquetá het toptarget voor de komende transferzomer. Ook de namen van Bayern München-sterren Jamal Musiala én Joshua Kimmich vallen in het Etihad Stadium, meldt The Athletic.

Paquetá was vorige zomer al dicht bij een transfer naar Manchester City. Die deal viel toen in het water, omdat de 26-jarige Braziliaan verdacht werd van illegale wedactiviteiten. Hoewel het onderzoek nog steeds loopt, lijkt het voor hem met een sisser af te lopen. In dat geval is de treble-winnaar van plan om opnieuw bij West Ham United aan te kloppen. Door een transferclausule van 99 miljoen euro, zou City toe kunnen slaan.

Een transfer van Paquetá hangt nog wel af van mogelijke vertrekkers bij The Citizens. Volgens The Athletic houdt de Premier League-topclub rekening met een afscheid van Kevin De Bruyne, die met name begeerd wordt door Saudische clubs. Daarnaast wil Bernardo Silva graag naar Spanje, aangezien zijn familie in Barcelona woont. In het contract van de Portugese spelmaker staat een afkoopsom van vijftig miljoen euro.

Paquetá is de gedroomde vervanger van Silva, weet het toonaangevende sportmedium. De West Ham-ster tekende dit seizoen voor acht goals en zeven assists in 37 optredens. Hij verruilde Olympique Lyon in de zomer van 2022 voor The Hammers, die destijds zo'n 42 miljoen euro voor hem betaalden.

Musiala en Kimmich
Naast Paquetá valt ook de naam van Jamal Musiala. The Independent schreef deze week dat Manchester City hoopvol is dat de 21-jarige smaakmaker kan worden losgeweekt bij Bayern München. The Athletic is iets voorzichtiger, maar sluit een transfer ook niet uit. Het is vooral afwachten of Musiala besluit om zijn tot medio 2026 lopende contract te verlengen.

Naast Musiala is met Kimmich een tweede steunpilaar van Bayern serieus in beeld. Kimmich ligt nog maar één jaar vast, waardoor het voor Der Rekordmeister weleens de laatste kans kan zijn om nog een serieus bedrag voor hem te ontvangen. Hoeveel de Duitse international moet kosten, is niet duidelijk. 

Manchester City staat eerst nog voor een zinderend slot van het seizoen. De ploeg van Pep Guardiola is in een titelstrijd verwikkeld met Arsenal en Liverpool en speelde de heenwedstrijd tegen Real Madrid in de kwartfinale van de Champions League met 3-3 gelijk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.