Muslic legt uit over Brugse derby voor Union: Klassieke voorbereiding, merkbaar

Muslic legt uit over Brugse derby voor Union: "Klassieke voorbereiding, merkbaar"

6 april - 08:42
3

Miron Muslic, de hoofdtrainer van Cercle Brugge, is niet te spreken over de tweede helft van groen-zwart tegen Club Brugge. Muslic geeft aan dat dit komt doordat Cercle Brugge geen optimale voorbereiding kende voor de Brugse derby. Muslic geeft aan dat Cercle Brugge op volle oorlogssterkte is voor de match tegen Union SG.

Na de laatste match van de reguliere competitie van de Jupiler Pro League kreeg iedereen bij Cercle Brugge drie dagen vrij. Na die drie dagen waren er negen spelers met interlandverplichtingen. Hierdoor kon Cercle Brugge niet optimaal toewerken naar de match tegen Club Brugge. Muslic vertelt over het belang van een goede voorbereiding voor Cercle Brugge.

“Iedereen weet dat we met veel intensiteit spelen en dat doorgaans 95 minuten volhouden. Tegen Club lukte dat niet omdat bijna de helft van onze spelers meer dan tien dagen in een andere omgeving verbleven en zich anders moesten voorbereiden”, citeert Het Nieuwsblad Muslic.

Muslic sluit af door aan te geven dat Cercle Brugge nu wel volledig voorbereid is om de match met Union aan te gaan. “Nu hadden we weer onze klassieke voorbereiding en dat zal zeker merkbaar zijn”, besluit de oefenmeester van Cercle Brugge.