'Overgang Schmeichel naar Bayern München ketste af, doelman sprak geen Duits'

'Overgang Schmeichel naar Bayern München ketste af, doelman sprak geen Duits'

22 maart - 10:30
23

Kasper Schmeichel miste naar eigen zeggen begin 2023 een droomtransfer. Bayern München zocht een nieuwe doelman, en Schmeichel was kandidaat om Manuel Neuer te vervangen. Dat ging echter niet door.

De keeper stond op het punt over te stappen naar de Duitse club. ''Het is waar dat ik dicht bij Bayern zat, heel dichtbij zelfs. Zo dichtbij als je kunt komen'', vertelde Schmeichel aan Bold.

Toch ging het feest niet door. ''Alles stond op zijn plaats en ik zat te wachten op het groene licht om naar Duitsland te reizen. Toen waren er ineens complicaties bij de dienst, en toen werkte het toch niet'', zei de doelman.

Schmeichel sprak de Duitse taal niet. ''Zoals ik het begreep, was het een minpuntje dat ik geen Duits sprak. Het is jammer, maar zo is voetbal'', aldus de keeper.

Inmiddels is de Deen de keeper van RSC Anderlecht. Dit seizoen stond de doelman 23 wedstrijden onder de lat voor paars-wit.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.