''In mijn ogen is er een heksenjacht op Anderlecht-keeper Schmeichel''

''In mijn ogen is er een heksenjacht op Anderlecht-keeper Schmeichel''

23 januari - 07:15 Laatste update: 07:25
60

RSC Anderlecht maakte afgelopen zomer een opvallende transfer door doelman Kasper Schmeichel te halen. De Deense keeper verdedigt vaker het doel van RSC Anderlecht dan concurrent Maxime Dupé, maar komt niet altijd weg zonder kritiek. Filip De Wilde spreekt zich uit over de kwaliteiten van de doelman.

Volgens de voormalige keeper en keeperstrainer van Anderlecht is het publiek wel erg streng voor de Deen. ''De publieke verwachtingen bij Schmeichel liggen zo hoog dat het voor hem bijna ­onmogelijk is om daaraan te voldoen. Hij moet zowat de perfectie benaderen om geen kritiek te krijgen'', vertelde De Wilde aan Het Belang van Limburg.

Als het aan ex-Rode Duivel lag, zou hij Schmeichel verkiezen boven Maxime Dupé. ''In mijn ogen is er een heksenjacht op hem, maar met Schmeichel kun je echt kampioen spelen, hoor. Daarom zou ik overwegen om Dupé te laten gaan. Iemand die niet gelukkig is moet je niet houden en met Coosemans heeft Anderlecht een ervaren nummer twee, niet?''

Kasper Schmeichel stond sinds zijn komst naar Anderlecht 14 keer in het doel tijdens de Jupiler Pro League. Dupé keepte 7 Jupiler Pro League-wedstrijden en 2 wedstrijden in de Beker van België.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.