Braziliaanse voetballegende Mario Zagallo op 92-jarige leeftijd overleden

Braziliaanse voetballegende Mario Zagallo op 92-jarige leeftijd overleden

6 januari - 07:50
3

Mario Zagallo is vrijdag in Rio de Janeiro op 92-jarige leeftijd overleden. De Braziliaanse ex-aanvaller is de enige voetballer met vier wereldtitels achter zijn naam in zijn actieve loopbaan. 

Zagallo wist als speler in 1958 en 1962 de wereldtitel te pakken als speler van het Braziliaanse elftal. In 1970 was Zagallo de eerste die als speler én als bondscoach de wereldtitel pakte en daarmee werd nummer drie een feit. In 1994 was Zagallo assistent van de Braziliaanse selectie in de Verenigde Staten toen hij zijn vierde wereldtitel pakte. Zagallo was ook op het WK in 1998 de bondscoach van Brazilië, maar in de finale werd met 3-0 van Frankrijk verloren.

De oud-speler werd de afgelopen jaren al meerdere keren opgenomen in het ziekenhuis en kampte met gezondheidsproblemen. Zagallo werd in zijn thuisland ook wel "de professor" genoemd. "Hij was een van de grootste Braziliaanse spelers van zijn generatie en na vier keer het WK te hebben gewonnen, heeft hij een blijvend stempel op het Braziliaanse voetbal gedrukt", stelt oud-speler Ronaldo Nazário.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.