Hercules-trainer en Ajax-beul tekent bij: Ik mag blijven, dat is heel fijn

Hercules-trainer en Ajax-beul tekent bij: "Ik mag blijven, dat is heel fijn"

22-12-2023 11:29 Laatste update: 11:41

René van der Kooij is ook volgend seizoen nog trainer van derdedivisionist Hercules, dat woensdagavond voor een bekerstunt van ongekende proporties zorgde door Ajax uit te schakelen. Na afloop zei de succestrainer van de derdedivisionist aan te mogen blijven bij de club uit Utrecht. 

"Ik mag blijven, dat was van tevoren al bepaald. Dat is heel fijn", zei Van der Kooij na afloop, opgetekend door RTV Utrecht. "Ik ben trots op deze club en ik ben echt op mijn plek. Dat weten we al jaren."

Van der Kooij en zijn spelers verbaasden donderdagavond vriend en vijand door Ajax met 3-2 te verslaan. De euforie is gigantisch bij Hercules, dat maar al toe goed weet dat het geschiedenis heeft geschreven. "We pakken de ene na de andere mooie wedstrijd. Dit kan je echt niet overtreffen. Maar deze zege hebben we verdiend. Na een paar lastige wedstrijden die we verloren, mag nu de roem ook wel een keer komen", vervolgt de trainer.

Van der Kooij werd in de zomer van 2020 aangesteld als hoofdtrainer bij Hercules. Van der Kooij was daarvoor al jarenlang werkzaam bij de club, eerst als jeugdtrainer, en later als technisch manager.