OFFICIEEL: Optie voor Belgische clubs? Dejaegere weg bij Toulouse

OFFICIEEL: Optie voor Belgische clubs? Dejaegere weg bij Toulouse

02-05-2023 08:11 Laatste update: 26-05-2023 18:01
6

Brecht Dejaegere won met Toulouse de Coupe de France. Het contract van de voormalige speler van KAA Gent loopt af in Frankrijk. Met Het Laatste Nieuws sprak hij over zijn toekomst.

En waar zijn toekomst ligt is nog niet geweten. “Dat is nog even afwachten. Ik heb enkele voorstellen binnen Frankrijk, België en Turkije, maar ik ga wachten op het voorstel van Toulouse. Ik heb al gepraat met de voorzitter, maar ik ga ook niet zomaar bijtekenen.”

Dejaegere hoopte dat de contractbesprekingen al vroeger plaatsvonden. “Ergens wel, maar er zijn ook heel wat andere spelers waarmee die gesprekken pas laat opgestart werden. De voorzitter vertelde me dat het niet was omdat hij me minder belangrijk achtte.”

Maar Dejaegere weet wat de club wil. “Ze hebben eerst de jongere spelers aan zich willen binden, waarbij vooral naar het economische plaatje gekeken werd. Ik was ook een atypische transfer, bij Toulouse rekruteren ze normaal gezien niemand ouder dan 26. Ik moet zeggen dat ik hier veel liefde en appreciatie voel.”

Vooral de supporters hebben Dejaegere graag. “Ook bij de fans. Die zien dat ik technische kwaliteiten heb, maar er ook voor 300% mijn kop voor leg. Ik zeg zeker niet ‘neen' tegen een verlengd verblijf, ook omdat het Europees voetbal opnieuw wacht.”

Update: Het Franse Toulouse heeft afscheid genomen van Brecht Dejaegere, dat staat te lezen op de officiële kanalen. Kan hij een optie zijn voor de Belgische clubs?