Geen waanzinnig kampioensfeest voor Napoli na late tegengoal Dia

Geen waanzinnig kampioensfeest voor Napoli na late tegengoal Dia

30-04-2023 17:33
2

Napoli is nog géén kampioen van Italië. Een overwinning op Salernitana was nodig en die leek er ook te komen, maar de nummer veertien van de Serie A zorgde er met een late gelijkmaker voor dat het volksfeest in Napels werd uitgesteld: 1-1.

Napoli kreeg zonddag een uitgelezen kans om zich voor het eerst sinds 1990 te kronen tot de beste club van Italië. De zege van Internazionale op nummer twee SS Lazio (3-1) bracht I Partenopei zondagmiddag op matchpoint, die enkele uren daarna tegen alle verwachtingen in niét werd benut.

Mathiás Olivera kopte Napoli na een uur op voorsprong, waardoor er al een volksfeest losbarstte in de voetbalgekke stad. Maar door een late gelijkmaker van Boulaye Dia, spits van Salernitana, kan de champagne nog niet ontkurkt worden. De voorsprong op Lazio is nu achttien punten met nog zes speelrondes te gaan.

In de 96-jarige geschiedenis van Napoli won de club twee keer de Serie A, in 1987 en 1990. Dat gebeurde tijdens Diego Maradona's zevenjarige periode in Napels. Twee jaar na het veranderen van de stadionnaam - van Stadio San Paolo naar Stadio Diego Armando Maradona - maakt de ploeg hoogstwaarschijnlijk komende donderdag tegen Udinese alsnog een einde aan die droogte.