Nieuwe stap in zoektocht naar bondscoach, van Gaal wordt het al zeker niet

Nieuwe stap in zoektocht naar bondscoach, van Gaal wordt het al zeker niet

22-01-2023 15:40
10

Louis van Gaal wordt definitief niet de nieuwe bondscoach van België. Dat laat Sven Jaecques die onderdeel is van de zoektocht, weten. Op het WK in Qatar flirtte Van Gaal als bondscoach van Oranje nog met de Rode Duivels.

Sinds het ontslag van Roberto Martínez na de groepsfase van het WK zit België zonder bondscoach. Jaecques, de CEO van Royal Antwerp, is betrokken bij het proces om een nieuwe trainer aan te stellen. In gesprek met Sporza laat hij kort weten dat Van Gaal niet hoeft te rekenen op de job.

Wie wel de nieuwe bondscoach van België wordt, is nog niet bekend. "Ik zou hier vandaag heel graag aankondigen wie de nieuwe bondscoach wordt, maar je moet de taskforce respecteren", liet Jaecques weten. "We hopen snel met twee namen (voor de bondscoach en de technisch directeur, red.) te komen, maar de kwaliteit is belangrijk, niet dat het snelsnel gebeurt. Er zijn contacten gelegd en de gesprekken lopen."

"Ik heb er zelfs al over nagedacht...", vertelde Van Gaal op het WK over een mogelijke job als coach van de Belgische voetbalbond. "België is een mooi land met heel vriendelijke mensen. Knokke is een mooi strandpaleis, dus ik heb er wel over nagedacht."