'Standard shopt bij Hapoel Tel Aviv en haalt Israëliër Davida in huis'

'Standard shopt bij Hapoel Tel Aviv en haalt Israëliër Davida in huis'

21-08-2022 23:14
6

Bij Standard is het de voorbije weken en maanden nog stil gebleven rond inkomende transfers, maar daar zal de komende dagen nog verandering in komen. Het zoekt nog naar flink wat aanwinsten en daar lijkt Osher Davida één van te gaan worden.

De 21-jarige Israëlische flankaanvaller komt in eigen land momenteel uit voor topclub Hapoel Tel Aviv, waar hij zich in de kijker heeft gespeeld van Standard. Volgens het lokale Sport 5 vloog de flankspeler zondag richting België en zal hij binnenkort zijn medische testen afleggen bij de Rouches.

Davida was het voorbije seizoen goed voor acht doelpunten en twee assists in 35 partijen en zal bij de Rouches voor wat extra concurrentie moeten zorgen. Zo zal hij met onder andere Aron Dönnum, die ook dit seizoen niet kon overtuigen, moeten strijden voor een plekje in de basiself.

De Israëliër volgt daarmee het voorbeeld van enkele landgenoten die in het verleden ook al uitkwamen voor de Rouches. Hij volgt onder andere Roni Rosenthal, Tal Ben Haim, Maor Buzaglo, Rami Gershon en Eden Shamir op.