Gent neemt wraak tegen Club Brugge, Balanta en Lang pakken rood in slotfase

06-02-2022 15:25
182

KAA Gent heeft de Slag om Vlaanderen gewonnen. De Buffalo's haalden het met 1-2 in Jan Breydel. Doelpuntenmaker Tarik Tissoudali was de man van de match. Eder Balanta en Noa Lang pakten in de slotfase nog rood. Door de nederlaag blijft Club Brugge op twaalf punten hangen van leider Union. Gent nadert nummer vier Charleroi tot op drie punten.

Winteraankopen Odoi en Buchanan kregen een basisplaats van Schreuder. De Nederlander liet ook Dost en Vormer starten. Lang – net terug van een covidbesmetting – begon op de bank. Bij Gent viel de basisplaats van Roef op. De doelman mocht starten. Zijn collega Bolat had last van transferitis en werd verwezen naar de bank. Lemajic – die nog faalde in de Beker van België – verloor zijn basisplaats aan Depoitre. Vadis begon tegen zijn ex-club op de bank.

Een paar dagen geleden was KAA Gent dominant op eigen bodem, maar was het inefficiënt en verloor met 0-1. In het Jan Breydelstadion kregen we voor de rust een ander beeld. Club Brugge had nu meer de touwtjes in handen, maar was het wel Gent dat scoorde. Hjulsager scoorde na 36 minuten. Zijn knal was te hard voor Mignolet om te keren. Voor de rust dacht Tissoudali dat hij de score verdubbelde, maar de Marokkaan stond buitenspel.

Aan het begin van de tweede helft liet Schreuder opnieuw Vormer en Dost achter in de kleedkamer. Adamyan mocht zijn debuut maken. Ook Skov Olsen kwam tussen de lijnen. De wissels hadden niet het gewenste effect. Na de pauze mocht Tissoudali immers alsnog juichen. Hij zette immers de 0-2 op het bord. Zijn viering gebruikte hij om de overleden kleuter Rayan te eren.

Club Brugge kreeg terug even hoop toen De Ketelaere de 1-2 op het bord zette, maar verder kwam Blauw-Zwart niet. In de slotfase kreeg Balanta nog zijn tweede gele kaart en mocht inpakken met rood. Onder meer Lang stond bij de scheidsrechter en die deed blijkbaar iets wat Laforge niet vond kunnen. Ook Lang kreeg rood. Zo eindigde Club Bruggem met negen en ziet het Union almaar verder uitlopen.