KV Mechelen verliest na een ongeslagen reeks van 7 wedstrijden thuis tegen STVV

06-11-2021 20:27
2

KV Mechelen heeft na zeven ongeslagen wedstrijden verloren van STVV. Het werd 0-1 in een enerverende wedstrijd voor beide ploegen.

STVV begon het gretigst aan de wedstrijd, al kon KV Mechelen dat redelijk snel recht trekken. De eerste kansen waren voor Brüls en Storm met een gevaarlijk schot en een bal op de paal voor Malinwa. Even later leek Mrabti de thuisploeg op voorsprong te brengen, maar hij stond buitenspel.

Net na het halfuur viel dan toch het eerste doelpunt. Bijker devieerde de bal in eigen doel: 0-1. Die stand bleef staan tot aan de rust. KV Mechelen had de beste kansen, maar liet de kanaries wel erg veel voetballen.

Tweede helft
In de tweede helft kreeg STVV wel onmiddellijk goede kansen. Hara en Suzuki waren dichtbij de verdubbeling van de voorsprong. KV Mechelen kon maar niet tot kansen te komen, en ergerde zich meer en meer aan extrasportieve elementen.

Richting het tweede deel van de tweede helft drukte Malinwa meer en meer. STVV moest alles uit de kast halen om niets weg te geven, en dat deden ze ook vakkundig. De kanaries gaven zo goed als niets weg. Ze kregen wel nog een rode kaart na een horror-tackle van Bauer op Druijf die niet meer verder kon.

Het bleef 0-1. STVV doet een gouden zaak. KV Mechelen komt van een ongeslagen wolk.