Brugse politie gaat hard optreden: PSG-shirt rondlopen kan aangehouden worden

Brugse politie gaat hard optreden: "PSG-shirt rondlopen kan aangehouden worden"

03-09-2021 15:45
20

Club Brugge neemt het in de eerste Champions League-wedstrijd in het Jan Breydelstadion op tegen PSG. Er worden zo’n 1.500 fans van de Franse topclub verwacht, maar die zijn niet welkom in de Brugse binnenstad. De supporters mogen enkel afzakken met een combiregeling heen en terug.

De politie zal hard optreden tegen de beruchte fans van PSG. Wie de dag van de wedstrijd zonder ticket in een shirt van PSG rondloopt maakt kans om bestuurlijk aangehouden te worden. “Als je naar hier komt in voetbalshirt zonder dat je de match kan bekijken, heb je vermoedelijk niet de zuiverste bedoelingen”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V) aan Het Laatste Nieuws.

Door de reputatie van de fans van PSG wordt de wedstrijd beschouwd als een risicomatch. “Supporters van PSG zouden in Rekkem, aan de grens, verzamelen en overstappen op bussen die dan onder politiebegeleiding richting het Jan Breydelstadion rijden.”

Het is nog niet 100% zeker of uitfans wel toegelaten zijn. “Belangrijke nuance: de UEFA moet nog een definitieve beslissing nemen over het al dan niet toelaten van bezoekende supporters. Die knoop zou in de loop van volgende week worden doorgehakt. Door de opbouw voor het WK tijdrijden op diverse locaties in de stad kunnen er geen optochten plaatsvinden in het centrum.”