'Voormalig Club Brugge-target Collado krijgt het moeilijk bij Barcelona'

'Voormalig Club Brugge-target Collado krijgt het moeilijk bij Barcelona'

02-09-2021 22:18
10

Club Brugge toonde deze zomer interesse in Alex Collado, maar een vertrek bij FC Barcelona zat er toch niet in. De Spanjaard koos er uiteindelijk voor om bij de Spaanse grootmacht te blijven. Een keuze die hem nu zuur kan opbreken.

Collado verkoos ervoor om zijn opties af te wachten en hoopte op een nieuwe kans bij Barcelona of een transfer naar een club uit een grote competitie. Sheffield United toonde op transfer deadline day ook nog interesse, al raakte de deal niet rond. Ook bij zijn huidige club ziet het er somber uit voor Collado.

Bij Barcelona gaf trainer Ronald Koeman namelijk al meermaals aan dat hij niet rekent op Collado en hij onder meer toptalent Yusuf Demir verkiest als jong talent bij de A-kern. Een nieuw seizoen bij de B-ploeg dan maar voor Collado? Alleszins niet dit seizoen. Zo weet Sport dat Collado ook niet voor de B-ploeg van Barcelona werd geregistreerd.

De Spanjaard dreigt daardoor minstens een half seizoen zonder voetbal te zitten. Een andere optie is dat hij zijn contract verbreekt of toch een deal vindt met ploegen uit competities waar de transferperiode nog niet is afgelopen. Zo kan hij nog naar Turkije of Rusland, al is er van interesse in hem nog geen sprake.

Bij Club Brugge was hij ook lange tijd een optie, maar door het afhaken van Collado richtte men zich op andere targets. Onder andere Kamal Sowah, Antonio Nusa, Ruben Providence en José Izquierdo werden gehaald.