'Club Brugge heeft beet en bereikt akkoord met Buchanan'

'Club Brugge heeft beet en bereikt akkoord met Buchanan'

24-08-2021 12:44 Laatste update: 20:10
85

Club Brugge blijft gaan op de transfermarkt. Het sloot al verschillende deals op korte tijd af, maar lijkt met Kamal Sowah en Tajon Buchanan nog nieuwe namen aan te trekken. Die laatste werd gespot in Brugge.

Buchanan is een 22-jarige Canadese vleugelspeler van New Engeland Revolution en hij werd gespot in het Weinebrugge hotel. Buchanan is een Canadese international en was ook actief op de Gold Cup. Er werd eerst gedacht aan een transfer in januari, maar die lijkt er nu vroeger te komen.

Buchanan heeft een marktwaarde van zo’n zeven miljoen euro en speelde dit seizoen in de MLS zeventien competitiewedstrijden waarin hij zes keer kon scoren en vijf keer een assist gaf. De negenvoudig international kan op beide flanken uit de voeten. Ook het Duitse Freiburg wordt overigens nadrukkelijk genoemd.

Update: Volgens de Amerikaanse journalist Sam Stejskal heeft Club Brugge beet. De landskampioen haalt Buchanan in huis en betaalt naar verluidt zo'n zes miljoen euro voor de Canadees. Blauw-Zwart kan echter nog niet meteen gebruik maken van Buchanan. De flankspeler keert terug naar de Verenigde Staten, waar hij het seizoen zal afmaken bij de New England Revs. In de winter maakt hij dan de overstap naar België.