KRC Genk moet vol aan de bak in Oekraïne na pijnlijk verlies tegen Shakhtar

KRC Genk moet vol aan de bak in Oekraïne na pijnlijk verlies tegen Shakhtar

Gepubliceerd: dinsdag 3 augustus 2021 om 21:51di 03-08-2021 om 21:51

KRC Genk heeft een mentale opdoffer gekregen in de zoektocht naar Champions Leaguekwalificatie. In eigen huis kwam het op voorsprong tegen Shakhtar Donetsk, maar gaf het die nog uit handen. Het werd 1-2 tegen de Oekraïense topploeg.

Het begin van de partij ging vrij gelijk opgaand, met twee ploegen die vooral afwachtend begonnen. KRC Genk probeerde via de snelle Theo Bongonda en Junya Ito voor gevaar te zorgen. Eén keertje kwam Bryan Heynen bijna tot een goede kopkans, maar de voorzet was net iets te hoog.

De bezoekers uit Oekraïne eisten inmiddels het balbezit op en maakten het Genk helemaal niet makkelijk. Genk lag onder en moest alle zeilen bijzetten om Shakhtar van doel te houden. De laatste pass kwam er dan ook nooit goed uit voor Shakhtar. Toch was het voor Genk duidelijk, dit Shakhtar kon vanuit het niets een doelpunt scoren. De beste mogelijkheden bleven echter voor de bezoekers en doelman Maarten Vandevoordt moest zijn ploeg enkele keren recht houden.

Dat kon de doelman van Shakthar niet zeggen. De eerste grote kans voor Onuachu was ook meteen binnen. Maatje Junya Ito bediende hem prinsheerlijk, de Nigeriaanse spits kopte binnen. Het droomrecept van vorig seizoen was ook tegen Shakhtar succesvol: 1-0. Tegen de gang van het spel in, maar Genk mocht rusten met een voorsprong.

Shakhtar kwam duidelijk met nog meer aanvallende intenties uit de kleedkamers en ging vol op zoek naar die gelijkmaker. KRC Genk kwam amper nog aan de bal en moest lopen, zwoegen en werken om die nul toch maar te kunnen houden.

Ook Genk bleef gevaarlijk en keek daarvoor vooral naar Onuachu. De Nigeriaan was zelfs dicht bij de dubbele voorsprong, doelman Trubin hield hem van dat tweede doelpunt. Shakhtar bleef gevaarlijk en zag dat uiteindelijk ook beloond worden met een strafschop. Daniel Munoz raakte tegenstander Pedrinho, ploegmaat Tete bedankte met de 1-1.

Ondanks die gelijkmaker kantelde de match niet in het voordeel van Shakhtar, maar kwam Genk beter in de partij. De Limburgers kregen meer ruimte en probeerden daar ook optimaal van te profiteren. Ito wist ook te scoren, maar werd afgevlagd voor buitenspel.

Het spel ging nog goed op en neer, al bleven de kansen uit. We leken dan ook op een gelijk af te stevenen, maar daar kwam tien minuten voor tijd verandering in. Vanuit het niets wisten de Oekraïners plots te scoren. Een goede bal van Marlos kwam tot bij Ismaily, die bediende Patrick en had de bal maar in doel te tikken.

Het was een mentale dreun die Genk niet meer te boven kwam. Het zocht nog wel naar oplossingen, maar vond die niet. Het bleef 1-2.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws