Rode Duivels krijgen vervroegde vaccinatie: 'Belangrijk voor onze rol op het EK'

Rode Duivels krijgen vervroegde vaccinatie: 'Belangrijk voor onze rol op het EK'

19-05-2021 08:28 Laatste update: 11:26
79

Het Nieuwsblad meldt dat de Rode Duivels groen licht zullen krijgen om een vervroegde vaccinatie te krijgen met het oog op het EK. Vandaag zal de interministeriële conferentie van Volksgezondheid (IMC) de knoop doorhakken.

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) sprak eerder het plan al tegen. Volgens minister Beke is het niet de bedoeling om prioritaire groepen aan te duiden voor een vaccinatie. Premier Alexandre De Croo (Open VLD) daarentegen was wel aan boord.

Overigens heeft de UEFA alle bestellingen van tickets voor de wedstrijden in de knock-outfase geannuleerd. “Voor al deze wedstrijden zal een nieuwe ticketverkoop worden georganiseerd daags na de kwalificatie van elk team”, laat de KBVB weten.

Update: De Rode Duivels zullen effectief een vaccin tegen corona krijgen alvorens ze afreizen naar het EK. Via Twitter reageerde de voetbalbond op het nieuws. 'We zijn verheugd met de beslissing van de regering om de Rode Duivels te vaccineren voor Euro 2020. Dit is belangrijk met het oog op de rol die we willen spelen tijdens het toernooi. We zijn erg dankbaar voor de mensen die dit mogelijk maakten.'