Onthuld: 'Bongonda speelde ei zo na voor Club Brugge'

Onthuld: 'Bongonda speelde ei zo na voor Club Brugge'

12-05-2021 21:15
4

Theo Bongonda is dit seizoen één van de grote smaakmakers in de JPL en is goed op weg om KRC Genk naar een goede plek in de stand te leiden. Het had niet veel gescheeld of de vleugelaanvaller speelde voor een andere Belgische topclub.

Bongonda heeft na een minder begin zijn draai helemaal gevonden bij Genk en de vleugelaanvaller, die voor zeven miljoen euro werd overgenomen van Zulte Waregem, lijkt inmiddels een uitstekende aankoop geweest te zijn. Hij kon echter voor andere Belgische topclubs kiezen, meldt La Dernière Heure.

Na zijn goede prestaties bij Zulte Waregem waren er verschillende ploegen die interesse toonden. In het buitenland stond hij op het lijstje van Stade Rennes, Celtic, Hertha Berlijn en Stuttgart. In ons land toonden naast Genk ook Club Brugge, Standard en RSC Anderlecht interesse. Al moesten die laatste twee al snel afhaken.

Club Brugge bleef wel verregaande interesse tonen en was één van de topkandidaten om Bongonda over te nemen. Zijn makelaar Fouad Ben Kouider onthult dat Bongonda op het laatste moment voor een keuze stond: Genk of Club Brugge. Hij koos uiteindelijk voor de Limburgers, waar hij nu één van de grote sterkhouders is.