D-Day voor Waasland-Beveren, opletten voor Mikautadze: Op verrassing spelen

D-Day voor Waasland-Beveren, opletten voor Mikautadze: "Op verrassing spelen"

01-05-2021 07:33
3

Het belooft een dag vol zenuwen te worden voor Waasland-Beveren. Het nummer zeventien uit de voorbije competitie werkt om 18u30 haar heenwedstrijd af in de barrages voor behoud in/promotie naar Eerste Klasse A. Bij tegenstander RFC Seraing houdt het best één man in de gaten: Georges Mikautadze.

De Frans-Georgische aanvaller van de Luikenaars is een sluipschutter pur sang. Hij kroonde zich ook tot topschutter van Eerste Klasse B, samen met Dante Vanzeir. Het leeuwendeel van zijn negentien rozen maakte hij weliswaar in het begin van de competitie, maar daar heeft Mikautadze een verklaring voor. "De tegenstanders kenden mij op het einde beter. We speelden vier keer tegen dezelfde tegenstander, dat is veel. Tegen Waasland-Beveren kan ik gelukkig weer op de verrassing spelen", stelt hij in Het Nieuwsblad.

Als Seraing Waasland-Beveren kan verschalken over twee duels heen, keert de traditieclub zowaar terug op het allerhoogste niveau. Dat zou een heuglijke dag zijn in de geschiedenis van de club. Toch hoeft het dan niet te rekenen op een verlengd verblijf van haar goudhaantje. "Ik keer terug naar Metz. Dat staat vast, welk scenario zich ook voltrekt", aldus Mikautadze, één van de vele huurlingen van Metz bij Seraing.

Als nummer twee van het voorbije kampioenschap in Eerste Klasse B heeft Seraing zich verzekerd van de barragematchen met Waasland-Beveren. Het start eerst thuis, volgende week volgt de terugwedstrijd op de Freethiel.