We hadden kunnen liegen over Anderlecht, maar zo zit Rafa niet in elkaar

"We hadden kunnen liegen over Anderlecht, maar zo zit Rafa niet in elkaar"

27-04-2021 09:00
18

Lior Refaelov (35) tekende op zijn verjaardag voor twee seizoenen bij RSC Anderlecht. De timing van de bekendmaking schoot bij Royal Antwerp FC in het verkeerde keelgat zo vlak voor de start van Play-Off 1, maar volgens de zaakwaarnemer van Refaelov kon het niet anders.

De interesse van Anderlecht was er al enkele weken, maar de laatste dagen ging het snel. "Dat het geen gemakkelijke beslissing was, maar wel de juiste", vertelt Dudu Dahan in Het Nieuwsblad. "Anderlecht toonde simpelweg dat het Rafa meer wilde dan de rest. We willen niets slechts zeggen over Antwerp, want Rafa houdt van Antwerp. Maar we waren erg verrast dat we zo lang niets van hen hebben gehoord. En uiteindelijk kwamen ze te laat."

Bij Antwerp vinden ze dat Refaelov en Anderlecht de deal nog moesten stilgehouden hebben. "We hadden kunnen liegen over het feit dat hij al elders getekend had, maar zo zit Rafa niet in elkaar. Hij is een klasbak die respect hoog in het vaandel draagt", besluit zijn zaakwaarnemer.

Dit seizoen was Refaelov alomtegenwoordig bij Antwerp. Met veertien doelpunten en twaalf assists liegen de statistieken van de Gouden Schoen er niet om. Bij Anderlecht moet de 35-jarige spelmaker de jonge garde op sleeptouw nemen en zijn ervaring overbrengen op hen.