Coucke wekte frustratie op bij Anderlecht: “We werden gemarginaliseerd

Coucke wekte frustratie op bij Anderlecht: “We werden gemarginaliseerd"

10-02-2021 09:15 Laatste update: 09:55
17

Toen Marc Coucke zijn intrede deed bij RSC Anderlecht verwachtte niemand dat de club enkele jaren later met een gigantische schuldenberg zou zitten. De andere aandeelhouders waren een hele tijd niet te spreken over Coucke, maar de verstandhouding is ondertussen verbeterd.

"We zijn op een bepaald moment gemarginaliseerd. Dat is niet zoals het hoort. Ik kan goed tellen, niemand hoeft mij te zeggen dat meneer Coucke de hoofdaandeelhouder is, hij is zéér belangrijk, maar ook wij hebben 26 procent. Wij zijn geen tuinkabouters", aldus Etienne Davignon, één van de B-aandeelhouders van Anderlecht, in Het Laatste Nieuws.

Anderlecht wil de situatie nu rechttrekken, ook Coucke trouwens. "Verstandhouding is verbeterd, we praten constructief. Het is nutteloos om nu mensen met de vinger te wijzen. Meneer Coucke is gearriveerd vanuit een succesverhaal bij KV Oostende - dat betwist ik niet. Maar bij ons kon hij het beter doen. Dat mag ik zeggen, want hij geeft het zelf toe. Maar meneer Coucke heeft de consequenties van zijn daden geaccepteerd."