Dit is niet het moment om Hazard te beoordelen op zijn prestaties

"Dit is niet het moment om Hazard te beoordelen op zijn prestaties"

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2021 om 13:45di 19-01-2021 om 13:45

Raakt Eden Hazard nog in topvorm voor het EK? De Rode Duivel beleefde een echt kwakkeljaar, maar bondscoach Roberto Martinez maakt zich nog geen zorgen over zijn sterspeler. 

"Het enige waar ik Hazard momenteel op beoordeel is of hij vrij is van pijn en kan opbouwen naar het moment dat hij negentig minuten kan spelen", geeft Martinez aan bij Sporza. "Het is dus goed dat hij nu speelt. Dat is voor ons op dit moment een succes. 2021 wordt een heel ander jaar dan 2020. We zullen Eden opnieuw op zijn beste niveau zien. Zijn lichaamstaal en bewegingen op het veld zullen helemaal veranderen en als gevolg zal Real Madrid ook beter worden."

Martinez ziet Hazard nu langzaam opbouwen. "Ik was bezorgd dat zijn terugkeer naar het veld moeilijk zou zijn, maar zijn trainer doet heel afgemeten werk om hem opnieuw op het veld te krijgen en te beschermen, want hij heeft lang niet kunnen spelen. Ik heb dus geen twijfels, want dit is gewoon het moment niet om hem te beoordelen op zijn prestaties. Het is het moment om in te schatten of hij opnieuw negentig minuten aankan en geen terugval kent."

Hazard was voorlopig nog geen groot succes bij Real. "Een club als Real Madrid test je als voetballer, maar ook als mens. Het was een moeilijk avontuur tot nu in Spanje, maar ik ben zeker dat het een succes wordt. De druk van de lokale pers? Eden heeft geleerd met die druk om te gaan sinds hij 16 jaar is. Voor hem is het niet nieuw. Hij is voorbij de fase waar die druk je prestaties beïnvloedt. Hetzelfde zie je bij Thibaut Courtois, die de perceptie over zijn prestaties heeft omgekeerd."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Komt het nog goed met Hazard bij Real Madrid?

Ja
62%
Nee
38%
(137 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws