Van Ranst viseert eersteklasseclubs: Ik heb al gezegd dat dat niet verstandig is

Van Ranst viseert eersteklasseclubs: "Ik heb al gezegd dat dat niet verstandig is"

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 07:30ma 26-10-2020 om 07:30

Laatste update: maandag 26 oktober 2020 om 07:40ma 26-10-2020 om 07:40

Sinds vrijdag worden wedstrijden in de Jupiler Pro League dankzij de opstoot van het coronavirus opnieuw zonder publiek gespeeld. Ook de clubs krijgen af te rekenen met besmettingen, al vindt Marc Van Ranst dat de spelers het zelf mee in de hand werken.

Na de bekerfinale op 1 augustus tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC vond Van Ranst al dat spelers vaak onnodig te dicht bij elkaar komen, onder andere bij het vieren van een doelpunt of overwinning. Toch hebben onze clubs volgens de viroloog bijna drie maanden later hun lesje nog niet geleerd.

"Kijk, ik heb een aantal maanden geleden al gezegd dat dat niet verstandig was. Alleen maar testen beschermt niemand tegen infectie. Men zei mij dan dat voetbal dusdanig grote emoties teweegbrengt dat dit soort acties onweerstaanbaar is", reageerde Van Ranst bij VTM Nieuws.

Uitgestelde wedstrijden
Ondanks de waarschuwing richting de voetballerij wil Van Ranst niet verder in detail treden. "Ik heb daar mijn idee over. Maar goed, ik heb daar al genoeg ambras over gekregen toen ik dit voor de eerste keer vertelde", besluit hij.

Intussen hebben reeds meer dan de helft van de eersteklassers positieve gevallen gehad. Er werden al vier wedstrijden uitgesteld in de Jupiler Pro League. Waasland-Beveren moet zelfs al twee inhaalmatchen afwerken, daar testten zestien(!) spelers reeds positief.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Van Ranst gelijk?

Ja, toch wel
59%
Nee, hij overdrijft
41%
(388 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws