Vanhaezebrouck gelooft niet in grote transferbedragen voor Gent en Club Brugge

Vanhaezebrouck gelooft niet in grote transferbedragen voor Gent en Club Brugge

12-05-2020 21:40
8

De Belgische competitie staat al langer bekend als een 'opleidingscompetitie', waar heel wat grote buitenlandse clubs jonge talenten komen halen. Ook komende zomer lijken weer heel wat jonge uitblinkers te gaan vertrekken. Al zal dat mogelijk niet voor grote sommen zijn.

Door de coronacrisis zitten heel wat buitenlandse ploegen in de financiële problemen. Hein Vanhaezebrouck verwacht dan ook niet meteen dat er absolute records gebroken zullen worden voor spelers.

"Het valt af te wachten hoe de markt gaat verlopen en of er in Engeland en andere toplanden nog gaat gevoetbald worden, want daar is het tv-geld nog véél belangrijker dan in België", vertelt Vanhaezebrouck in De Tribune.

Bij Club Brugge en KAA Gent hoopte men op topbedragen voor spelers zoals Krépin Diatta of Jonathan David. Vanhaezebrouck twijfelt of dat wel gaat gebeuren. "Het kan zijn dat spelers als Jonathan David, Roman Yaremchuk en Krépin Diatta nu misschien vijf miljoen euro minder gaan opbrengen", vertelt hij.

"Als je bij dergelijke spelers een jaar geleden hebt afgesproken dat ze nog één jaar moesten blijven en dat ze dan zouden meewerken aan een overgang, dan kan je nu niet zeggen dat je hen niet laat gaan. Ook niet als ze plots vijf miljoen minder zouden opleveren", aldus Vanhaezebrouck.