Opmerkelijk nieuws vanop het Kiel: Beerschot en voorzitter Roef gaan uit elkaar

Opmerkelijk nieuws vanop het Kiel: Beerschot en voorzitter Roef gaan uit elkaar

30-07-2019 14:28 Laatste update: 14:39
17

K. Beerschot V.A. heeft een nieuwe voorzitter. De Ratten nemen per direct afscheid van Eric Roef, die de functie tot op heden invulde. Francis Vrancken neemt zijn taken over.

Op de eigen website maakt Beerschot het verrassende nieuws bekend. Roef stond de voorbije tijd aan de wieg van de hervormingen bij Beerschot, met onder meer de inbreng van Saoedische geldschieters. Nu is zijn rol dus uitgespeeld. In onderling overleg hebben beide partijen de stekker uit de samenwerking getrokken. Op professioneel vlak slaat Roef een andere weg in, al blijft hij wel erevoorzitter op het Kiel.

Als vervanger schuift Beerschot Vrancken naar voren. Die was tot op heden al actief binnen de club als co-eigenaar, maar zal zich nu meer bezig gaan houden met het dagelijkse bestuur. Hij zal daarbij ondersteuning krijgen van bestuurder Gunther Dieltjens.

De voorbije weken waren bijzonder intensief bij Beerschot. Via de rechtbank probeerde het ternauwernood, en ten koste van KV Mechelen, een plekje te bemachtigen in Eerste Klasse A. Dat lukte uiteindelijk niet. Of die gang van zaken een rol gespeeld heeft in het vertrek van Roef, wordt niet gezegd.