Messi wil op Copa America eindelijk schitteren met Argentinië: Een prijs winnen'

Messi wil op Copa America eindelijk schitteren met Argentinië: "Een prijs winnen'

01-06-2019 12:46

Lionel Messi heeft wellicht zijn laatste wereldkampioenschap voetbal al gespeeld. De Argentijnse superster van Barcelona twijfelt over zijn toekomst in het nationale elftal en geeft toe dat het WK van 2022 in Qatar nog ver weg is.

Messi werd geïnterviewd door het internationale kanaal van FOX Sports en gaf daarin toe dat het vorige WK erin heeft gehakt bij de vijfvoudig winnaar van de Gouden Bal. "Ik weet niet of ik er op het WK van 2022 in Qatar nog bij ben", vertelt de Argentijn, die op dat moment 35 jaar oud zou zijn.

In Rusland kregen de Argentijnen in de achtste finales klop van Frankrijk, de latere wereldkampioen. De ploeg van Messi had het zichzelf in de groepsfase al een stuk gemakkelijker kunnen maken. "Als ik die penalty in de poulefase niet gemist had (in de wedstrijd tegen IJsland, red.), dan had het heel anders kunnen lopen."

"Ik wil in mijn carrière heel graag nog een prijs winnen met mijn land", zegt Messi verder. Zijn ploeg verloor met het WK 2014 en de edities van de Copa America in 2015 en 2017 drie finales op rij. "Ik wil het zo vaak mogelijk gaan proberen."