UPDATE: Tottenham heeft geen weet van opstapclausule Alderweireld

UPDATE: Tottenham heeft geen weet van opstapclausule Alderweireld

06-12-2016 07:35

Het internetplatform Football Leaks heeft al heel wat aan het licht gebracht. Heel wat contracten van voetballers staan er open en bloot, zo ook dat van Toby Alderweireld. Die heeft een opmerkelijke clausule in zijn contract.

Alderweireld mag namelijk voor 'maar' 30 miljoen euro vertrekken bij Tottenham. Zo maken de Londenaars winst op hem, want zelf betaalde het 16 miljoen euro aan Atletico Madrid. Toch speelt Tottenham met vuur, want Alderweireld heeft zich echt wel laten zien in zijn eerste seizoen in de Premier League. Voor een Europese topclub is 30 miljoen euro zeker geen onoverkomelijk bedrag. Op Twitter zijn de fans dan ook woest. Een fan van Manchester City wil hem meteen halen.

Update 6/12 7u35: In een reactie op het bericht over de transferclausule van Alderweireld laat Tottenham Hotspur weten dat er géén sprake is van een dergelijke afkoopsom. Een verslaggever van The Daily Express deed navraag bij Spurs en kreeg te horen dat geen enkele speler van de huidige nummer vijf van de Premier League een transferclausule in zijn contract heeft staan.