Weiler stelt Van Holsbeeck teleur: Dat was niet de goede beslissing

Weiler stelt Van Holsbeeck teleur: "Dat was niet de goede beslissing"

25-10-2016 20:41

Coach René Weiler heeft zich zondag niet populair gemaakt bij de fans van Anderlecht. Hij verloor met 2-1 van Club Brugge en maakte een paar rare tactische keuzes. Zo was Olivier Deschacht op de rechterflank geen groot succes. Dat moet zelfs Herman Van Holsbeeck toegeven.

Van Holsbeeck blijft zijn vertrouwen uitspreken in Weiler, want hij is natuurlijk de man die hem heeft gehaald. Toch weet hij dat zijn coach niet onfeilbaar is. "Weiler zei voor de match tegen Mainz dat hij geen rechtsachter had. Hij wou op die positie een man met ervaring en hij dacht dat Deschacht de beste oplossing was. Ik denk dat Weiler gezien heeft dat Deschacht tegen Mainz, ondanks die strafschopfout, zijn streng trok. Hij ging ervan uit dat dat tegen Club ook zo zou zijn, maar we moeten toegeven dat dat niet de goeie beslissing was", klinkt het in Extra Time.

Hij neemt Weiler echter niets kwalijk. "Een trainer neemt 1.000 beslissingen per jaar. Een goeie trainer neemt 950 goeie beslissingen, een slechte trainer 300. Weiler is een jonge trainer, die perfect weet wat hij wil. Hij heeft geen goeie beurt gemaakt, maar we mogen hem niet afbranden. Dat gaan wij als bestuur niet doen. Ik ben hier om toe te geven dat het tegen Club Brugge slecht was, maar als je een analyse van Weiler maakt, dan moet je alle wedstrijden op verplaatsing bekijken. Qua resultaten is het toch niet zo slecht? Maar we zien ook wel dat de manier waarop geen champagnevoetbal is."