'Raar dat die jongen Europees moet toekijken, foute inschatting Vanhaezebrouck'

'Raar dat die jongen Europees moet toekijken, foute inschatting Vanhaezebrouck'

26-09-2016 07:15

Tegen Sint-Truiden de uitblinker (2-1), donderdag thuis in de zetel terwijl zijn ploegmaats in de Europa League spelen. Zo ziet de week van Rob Schoofs eruit. Marc Degryse vindt het raar dat Hein Vanhaezebrouck in de Europa Leaue niet rekent op de middenvelder.

Schoofs werd door AA Gent niet op de spelerslijst voor de Europa League gezet. Te weinig zelf opgeleide spelers klonk het toen. Degryse vindt die uitleg niet goed genoeg. "Het is toch raar dat die jongen donderdag Europees weer moet toekijken. Het moet zijn dat Vanhaezebrouck grote twijfels had rond Schoofs bij het opstellen van zijn Europese lijst, en dan is dat toch een foute inschatting geweest", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

De beslissing van Vanhaezebrouck kon volgens Degryse ook een prikkel geweest zijn voor Schoofs. "Anderzijds kun je het ook zien dat Hein Schoofs het signaal wilde geven dat hij wat meer haar op zijn tanden moet krijgen om zomaar de rol van Sven Kums over te nemen. In Oostende vond ik hem inderdaad al te timide spelen. Laat de beslissing van zijn trainer voor Schoofs een extra stimulans zijn", klinkt het.

De analist gelooft wel in de kwaliteiten van Schoofs. "Hij heeft alvast het intrinsieke talent om op termijn Kums te doen vergeten, maar dan moet hij de ambitie willen tonen om elke week dominant te zijn. Hij en AA Gent zijn op de goede weg en het is uitkijken naar de topper zondag in Brugge", besluit Degryse.