Record van tabellen geveegd: kersverse Rode Duivel onttroont spits van Londerzeel
Tien jaar oud record sneuvelt eindelijk

Record van tabellen geveegd: kersverse Rode Duivel onttroont spits van Londerzeel

28-03-2015 23:18

Michy Batshuayi speelde vandaag zijn allereerste interland voor de Rode Duivels, en hij liet die niet onopgemerkt voorbij gaan. De Congolese Belg mocht amper een kwartier meedoen, maar dat was genoeg om al zijn allereerste goal te maken. Dat zorgt voor een merkwaardig record: hij steekt Tom Caluwé (eventjes) voorbij als de meest efficiënte Rode Duivel ooit.

Tom Caluwé behoorde in zijn beste dagen drie keer tot de selectie van de Rode Duivels, maar kwam maar één keer aan spelen toe. Hij mocht in 2006 een helft meespelen in een oefenpartij tegen Saoedi-Arabië en scoorde meteen een goal. Zijn beloning was navenant: hij mocht daarna nooit meer een minuut spelen voor onze Duivels. Eén goal per 45 minuten, een record dat niet meer te verslaan valt. De nu 37-jarige Caluwé speelt momenteel bij derdeklasser Londerzeel, veel kans op een nieuwe selectie heeft hij dus niet.

Batshuayi zal zich waarschijnlijk dus maar heel kort de meest efficiënte Rode Duivel aller tijden zijn, want we voorspellen toch dat hij nog heel vaak gaat mogen meedoen. Hij mag zijn gemiddelde van een goal per kwartier altijd aanhouden van ons, maar zelfs voor een groot talent wordt dat moeilijk. Caluwé mag dus nog een hele tijd op zijn twee oren slapen.