Club Brugge stoot door in Conference League? ‘Extra Europees ticket?'

Club Brugge stoot door in Conference League? ‘Extra Europees ticket?'

17 april - 19:30
3

Na een succesvolle 1-0 overwinning in de heenwedstrijd tegen PAOK, staat Club Brugge voor een cruciale confrontatie in de kwartfinale van de UEFA Conference League. Een overwinning zou niet alleen een plaatsje in de halve finale opleveren, maar ook aanzienlijke financiële en sportieve voordelen voor de club.

De winst in de kwartfinale zou Club Brugge een bedrag van twee miljoen euro opleveren, waarmee hun totale verdienste in het toernooi zou stijgen tot 9,7 miljoen euro. Dat schrijft Het Nieuwsblad op woensdag. 

Bovendien zou een plaats in de halve finale nog eens twee miljoen euro toevoegen aan de kas van de club, met verdere bonussen van drie miljoen euro voor het bereiken van de finale en vijf miljoen euro voor de eindzege.

Sportief gezien biedt het bereiken van de halve finale ook voordelen. Het zou de coëfficiëntpunten van Club Brugge verhogen en België steviger op de achtste plaats van het UEFA-coëfficiëntenklassement plaatsen, wat minstens één rechtstreekse deelnemer aan de Champions League zou garanderen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)