Boucaut over rood Debast en Anderlecht-Union: Niets kan het rechtvaardigen

Boucaut over rood Debast en Anderlecht-Union: "Niets kan het rechtvaardigen"

17 april - 19:16
32

Een klassieke rubriek in La Tribune bij RTBF: Alexandre Boucaut komt langs en analyseert de scheidsrechterlijke beslissingen van de afgelopen speeldag. Ook ditmaal was dit niet anders. Boucaut werpt een licht op de rode kaart van Zeno Debast tijdens RSC Anderlecht - Union Saint-Gilloise.

De tweede gele kaart van Debast voor een elleboogstoot naar Gustaf Nilsson heeft veel opschudding veroorzaakt. Voormalig scheidsrechter Boucaut heeft echter duidelijkheid verschaft over de beslissing, die volgens hem volkomen gerechtvaardigd was.

"Ik weet dat sommige mensen het er niet mee eens zijn, maar wat mij betreft waren de tussenkomst van de VAR en de uiteindelijke beslissing volledig correct," verklaarde Boucaut. Hij benadrukte dat er geen bewijs was dat de elleboog daadwerkelijk het gezicht van de tegenstander raakte, maar dat de actie op zichzelf al een groot risico met zich meebracht.

Boucaut bevestigde verder ook dat het feit dat Nilsson bloedde als gevolg van de klap een rol speelde in de beslissing van de VAR. "Als er bloed is, moet er iets gebeurd zijn. Het had een ongeluk kunnen zijn, maar dat is hier niet het geval," legde hij uit, geciteerd door Walfoot.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.