Supportersfederatie SK Beveren eist ontslag van sportief directeur Van den Abbeele

Supportersfederatie SK Beveren eist ontslag van sportief directeur Van den Abbeele

4 april - 17:24 Laatste update: 19:31
6

SK Beveren was bij de start van het seizoen één van de favorieten voor promotie in de Challenger Pro League, nadat het vorig seizoen tweede eindigde met slechts één punt minder dan RWDM. Met nog slechts drie wedstrijden te spelen lijkt het nu echter zelfs naast de top zes - en de laatste kans op promotie - te grijpen. De Supportersfederatie van SK Beveren ziet daarvoor één grote schuldige: sportief directeur Tom Van den Abbeele. Meer nog, ze eisen dat de club hem dra aan de deur zet. 

Na de 5-1 pandoering op bezoek bij FC Luik werd coach Wim De Decker de deur gewezen bij SK Beveren. Onder de supporters bestaat er echter verdeeldheid. Zij vinden dat de grootste verantwoordelijkheid bij sportief directeur Tom Van den Abbeele ligt en eisen dat hij hetzelfde lot als dat van De Decker moet ondergaan, zo blijkt op de sociale media van de federatie.

CEO Antoine Gobin, ondervoorzitter Jozef Van Remoortel en operations manager Bart Foubert zaten woensdagavond samen met de federatie, om samen in gesprek te gaan over de huidige malaise. Ook bij het bestuur van SK Beveren blijkt de gedachte te leven dat Van den Abbeele niet zou passen binnen de huidige structuur van de club. De sportief directeur wou naar verluidt zelfs snoeien in de jeugdwerking van U6 tot U10. Een voorstel dat blijkbaar overruled werd door Gobin en de Bolt Global Football Holding achter de club. Gobin kan en mag naar eigen zeggen geen beslissing nemen over het lot van Van den Abbeele. Die verantwoordelijkheid zou bij Bolt zelf liggen.

Van den Abbeele was in het verleden eerder aan de slag als sportief directeur en bij RE Virton en STVV en directeur spelersbeleid NAC Breda. Daarvoor was hij actief als scout bij PSV, Norwich en Chelsea. Daarvoor was hij jeugdcoach bij Club Brugge en KAA Gent. Het is niet voor het eerst dat de positie van Van den Abbeele in opspraak komt. Bij NAC kreeg hij enkele seizoenen geleden nog erg strenge openbare kritiek van toemalig coach Peter Hyballa, die gelijkenissen vertoont met de huidige kritiek bij SK Beveren. Niet veel later werd de samenwerking stopgezet.

De supportersfederatie is alvast niet van plan om water bij de wijn te doen wat hun eis betreft. 'Indien er niet voldaan wordt aan de eis rond het ontslag van Tom Van den Abbeele worden de acties - samen met de sfeergroepen - verdergezet', klinkt het. Vrijdag willen ze tijdens de wedstrijd tegen RSCA Futures alvast nogmaals een duidelijk signaal geven, zo blijkt. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.