Promotie is een feit, Lokeren-Temse mag naar de Challenger Pro League

Promotie is een feit, Lokeren-Temse mag naar de Challenger Pro League

17 maart - 17:01
2

Sporting Lokeren-Temse staat vanaf volgend seizoen weer in de profreeksen van het Belgische voetbal. De fusieclub heeft zich zondag verzekerd van promotie naar de Challenger Pro League na winst tegen Oud-Heverlee Leuven (0-4).

KSC Lokeren-Temse staat op een tweede plek in Eerste Nationale en was bij winst tegen OHL B ook zeker van de promotie. De ploeg van trainer Hans Cornelis slaagde ook in haar opzet en haalde het van de jonge Leuvenaren met een 0-3 stand. Na 45 minuten voetballen stond het al 0-2 en kon men al aan het feestje beginnen. Lokeren-Temse was helemaal zeker nadat het nog 0-3 werd. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd bij een 0-4 stand.

Voor Lokeren-Temse is het de tweede promotie op rij. Het kwam in 2022-2023 nog uit in Tweede Nationale en wist zich daar ook te verzekeren van promotie na een eerste plek in de stand. Lokeren-Temse zal zich volgend seizoen, samen met La Louvière, mogen tonen in de Challenger Pro League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.