Cercle komt weer stapje dichter bij Play-Off-droom: We kijken niet naar de stand

Cercle komt weer stapje dichter bij Play-Off-droom: "We kijken niet naar de stand"

25 februari - 23:48
10

Ook op drie speeldagen van het einde van de reguliere competitie prijkt Cercle Brugge knap in de top-zes. Tegen KAS Eupen (0-2) veroverde het haar dertiende driepunter van het seizoen. Enkel Union Saint-Gilloise en RSC Anderlecht doen beter. Het bracht Miron Muslic even in hogere sferen.

Dat je intussen van Cercle gewoon verwacht dat het de volle buit mee zou nemen uit Eupen, is eigenlijk het mooiste compliment voor het knappe parcours dat Muslic en co schaatsen. Toch wil de Bosniër die prestaties nog eens in de verf zetten. "Het zijn drie dikke punten. Eupen vecht om te overleven en als je daartegen kunt winnen voelt dit groter dan de vier punten die we tegen Club en Gent hebben gehaald", pakt hij uit met een opvallende quote bij Sporza.

Dankzij die nieuwe drieklapper blijft Cercle virtueel aan boord in de Champions' Play-Off, al staan KRC Genk en KAA Gent (dat na dit weekend net buiten de top-zes valt) op eenzelfde aantal punten. Muslic weigert dan ook te beginnen rekenen. "We kijken niet naar de stand, maar wel naar de volgende wedstrijd tegen KV Mechelen. Daarin zullen we iets nieuws moeten proberen, maar meestal zijn we daar wel goed in", eindigt hij ietwat mysterieus.

Dat duel tegen KV Mechelen belooft inderdaad doorslaggevend te worden voor de Play-Off-kansen. Van béide clubs, aangezien ook Malinwa nog een kansje maakt op de top-zes. Muslic roept al enkele weken dat Cercle niet meer uit die eerste plaatsen zal vallen.