Schmeichel na overwinning tegen STVV: We hebben karakter getoond met de ommekeer

Schmeichel na overwinning tegen STVV: "We hebben karakter getoond met de ommekeer"

18 februari - 20:37
6

RSC Anderlecht slaagde er zondagavond in om met 4-1 te winnen van STVV. De eerste helft verliep moeizaam, beseft ook RSCA-doelman Kasper Schmeichel. Hij was na afloop tevreden met de reactie van het team in de tweede helft.

Ook Schmeichel zag dat het verschil tussen de eerste en tweede helft immens was. “In de eerste helft was de intensiteit gewoon niet goed”, zegt de doelman voor de camera van Eleven DAZN. “De coach zei het ook aan de rust”

De ommekeer na rust was indrukwekkend. “In de eerste helft was het allemaal te traag, maar we hebben ons flexibel getoond in onze tactiek”, zegt Schmeichel. “Het was een geweldige ommekeer. We hebben karakter getoond met deze comeback.”

Schmeichel moest ondanks het overwicht nog wel enkele keren redding brengen. “Nja, ik pak nog wel een paar ballen, maar de jongens hadden de buit al binnengehaald voor ons”, is de RSCA-doelman bescheiden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.