Bommetje bij Lierse: ‘T1 Emmerechts neemt ontslag na clash met nieuwkomer Tirpan’

Bommetje bij Lierse: ‘T1 Emmerechts neemt ontslag na clash met nieuwkomer Tirpan’

15 februari - 23:45 Laatste update: 23:51
5

Er is een bommetje ontploft bij Lierse. Volgens Het Nieuwsblad heeft hoofdtrainer Geert Emmerechts zijn ontslag gegeven na een clash met nieuwkomer Mickaël Tirpan. Assistenten Addo Ransford en Bernd Brughmans nemen mogelijk de honneurs voorlopig waar.

Half januari werd hoofdtrainer Jo Christiaens ontslagen waardoor Emmerechts van assistent naar T1 promoveerde. De resultaten werden er echter niet beter op en naar verluidt valt zijn strenge aanpak ook niet goed bij de selectie. Dat heeft nu zijn kookpunt bereikt met een confrontatie met nieuwkomer Tirpan.

De verdediger werd tijdens de wintertransferperiode gehaald en uitte zijn onvrede op training nadat de groep na de verloren wedstrijd tegen SK Beveren twee dagen vrij had gekregen. Tirpan was van oordeel dat er meteen moest worden gekeken naar de belangrijke confrontatie met Jong Genk. Tirpan was ook niet akkoord met de tactiek van Emmerechts.

Die nam op zijn beurt een ingrijpende beslissing en diende zijn ontslag in. Het nieuws werd bevestigd door CEO Yorik Torreele. “Het woord is nu vooral aan de ganse spelersgroep. We verwachten dat ze vrijdagavond de volle verantwoordelijkheid zullen nemen en er alles aan doen om de punten thuis te houden. Nadien bekijken we hoe deze zaak verder evolueert.”

Lierse kon in de Challenger Pro League al zeven wedstrijden op rij niet meer winnen. Het staat op één punt van de gevarenzone.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.