Inzaghi begrijpt Lukaku bij FIFA Men's Coach award: ''Neem het hem niet kwalijk''

Inzaghi begrijpt Lukaku bij FIFA Men's Coach award: ''Neem het hem niet kwalijk''

18 januari - 10:45 Laatste update: 11:44
2

Romelu Lukaku stemde bij de FIFA Best Men’s Coach award van 2023 niet op Internazionale-trainer Simone Inzaghi. Lukaku had drie andere favorieten voor die prijs. Inzaghi, de voormalige trainer van Lukaku, reageerde daarop.

Lukaku besloot uiteindelijk om op Manchester City-trainer Pep Guardiola, Barcelona-coach Xavi en voormalig SSC Napoli-trainer Luciano Spalletti te stemmen. Spalletti is momenteel de bondscoach van Italië.

Inzaghi reageerde met begrip op het besluit van Lukaku om niet op hem te stemmen. "Lukaku stemde op drie geweldige coaches en ik kan het hem niet kwalijk nemen omdat hij drie uitstekende collega's heeft gekozen", vertelde de oefenmeester aan Football Italia.

Inzaghi kreeg wel steun van anderen en eindigde als derde in het klassement, onder Pep Guardiola en Luciano Spalletti. "Ik was niet alleen in Londen. Medewerkers, directeuren, de president en vooral mijn jongens stelden mij in staat daar te zijn. Ik ben tevreden dat ik onder die drie ben genoemd", aldus Inzaghi.

Lukaku speelde van de zomer van 2022 tot en met de zomer van 2023 voor Internazionale. Chelsea verhuurde de Rode Duivel toen aan de club, die toen al onder het bewind van trainer Inzaghi stond.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.