Deman kijkt uit naar eerste Duivelse selectie: Alles om jullie trots te maken

Deman kijkt uit naar eerste Duivelse selectie: "Alles om jullie trots te maken"

06-06-2023 23:18

De vlag mag uit ten huize Olivier Deman! Voor het eerst in zijn nog prille loopbaan is het jeugdproduct van Cercle Brugge opgeroepen voor de Rode Duivels. Niet voor de beloften, maar wel degelijk voor het A-elftal, tot verrassing van velen. Zelf reageert Deman in de wolken op zijn selectie.

In een videoboodschap op de Twitter-pagina van Cercle houdt de linkerflankspeler er vooral aan om de groen-zwarte aanhang te bedanken. "Beste supporters", trapt hij af. "Ik wil jullie bedanken voor jullie steun dit seizoen. Ik heb de eer om te melden dat ik geselecteerd ben voor de Rode Duivels. Ik zal er alles aan doen om jullie trots te maken, want zonder jullie was dit waarschijnlijk niet gelukt."

In gesprek met Het Nieuwsblad ging Deman nog wat dieper in op het onverwachte nieuws. Nu ja, hijzelf was eerder al op de hoogte. "Domenico Tedesco had me zondagmorgen al gebeld", klinkt het. Blijkbaar was de bondscoach onder de indruk van zijn recente prestaties bij Cercle én bij de Belgische U21. In de Jupiler Pro League verscheen Deman 34 keer aan de aftrap voor De Vereniging, voornamelijk als linksmidden of linksvoor. Daarin was hij goed voor één doelpunt en vier assists.