Tienkoppig Barcelona zwoegt, maar gaat niet onderuit tegen Valencia

05-03-2023 18:01

FC Barcelona heeft zondag in de wedstrijd tegen Valencia de koppositie nog verder kunnen verstevigen. De ploeg van trainer Xavi won met 1-0 van de club uit de sinaasappelstad. Barcelona moest de wedstrijd met tien man afmaken vanwege een rode kaart voor Ronald Araujo.

De wedstrijd schoot direct uit de startblokken, want na vijftien minuten werd de openingsgoal al gemaakt. Busquets gaf een lange voorzet op Raphinha en die was met zijn hoofd net iets sneller bij de bal dan doelman Giorgi Mamardashvili. De Braziliaanse aanvaller kreeg daardoor de openingsgoal op zijn naam.

Na rust kreeg Barcelona de kans om de bevrijdende 2-0 te maken, maar die liet Torres liggen. De gelegenheidsspits miste een penalty na een handsbal bij Valencia. De bezoekers werden daarna steeds wat aanweziger en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam nog dichter bij nadat Araujo met rood van het veld moest, nadat hij aan de noodrem trok bij Hugo Duro die alleen afliep op doelman Marc-André ter Stegen.

Gescoord werd er niet meer en dus sleepte Barcelona uiteindelijk de overwinning uit het vuur. De Catalanen blijven koploper in LaLiga en het gat met de nummer twee Real Madrid bedraagt nu tien punten.