'Chelsea geeft Ajax-middenvelder Alvarez niet op, nieuw bod lonkt'

'Chelsea geeft Ajax-middenvelder Alvarez niet op, nieuw bod lonkt'

05-09-2022 21:40
2

Ajax is nog niet van Chelsea af. De Londenaren willen in januari een nieuwe poging wagen om Edson Álvarez over te nemen, meldt The Evening Standard. 

Volgens de lokale krant willen The Blues nog steeds het middenveld versterken en de Mexicaan geldt als favoriete optie. Chelsea meldde zich kort voor het verstrijken van de transferdeadline al in de Johan Cruijff Arena met een bod van zo'n 45 miljoen euro. Een vertrek van Álvarez was voor Ajax echter onbespreekbaar, omdat er geen vervanger meer gehaald kon worden. De Telegraaf schreef al dat de Amsterdammers in januari wel mee willen denken.

Op Deadline Day sloeg de paniek toe bij Chelsea. De Premier League-topclub wilde ook 55 miljoen betalen voor Romeo Lavia, die pas net door Southampton was vastgelegd. Ook PSV-middenvelder Ibrahim Sangaré verscheen op de radar. Uiteindelijk had Chelsea succes bij Denis Zakaria, die op huurbasis overkwam van Juventus. Desondanks blijft Álvarez dus ook een belangrijk doelwit.

Verder richt Chelsea de pijlen op Arsen Zakharyan, één van de grootste talenten van Rusland. De aanvallende middenvelder staat nu nog onder contract bij Dinamo Moskou, maar moet in januari aan de slag gaan op Stamford Bridge. Tijdens de zomerse transferperiode gaf Chelsea onder aanvoering van de nieuwe eigenaar Todd Boehly al 280 miljoen euro uit.