Mazzu-tijd lijkt iets van ver verleden, Anderlecht kan achterstand niet goedmaken

Mazzu-tijd lijkt iets van ver verleden, Anderlecht kan achterstand niet goedmaken

01-09-2022 23:00 Laatste update: 02-09-2022 21:02
45

Ooit was er in het Belgische voetbal een periode met Mazzu-tijd. Dat lijkt ondertussen iets van een ver verleden. RSC Anderlecht kon immers onder Felice Mazzu nog geen enkel belangrijk doelpunt maken in de slotfase.

Mazzu-tijd kan natuurlijk nog altijd zijn intrede maken in het Lotto Park, maar in de eerste tien matchen onder Mazzu scoorde Anderlecht maar twee keer na de 75e minuut. Dat was de 2-0 tegen KV Oostende en de 0-3 tegen STVV. 

We spreken met twee woorden en in de twee duels tegen Paide had Anderlecht geen goal in de slotfase nodig. Dat had het wel nodig tegen Young Boys (0-1 nederlaag, maar gered door strafschoppen), Cercle Brugge (0-1 nederlaag), Union (2-1 nederlaag) en KAA Gent (0-1). Anderlecht kwam in die vier matchen telkens op achterstand en kon dat nooit meer goedmaken.

Anderlecht begon met een negen op twaalf aan het seizoen, maar door nederlagen tegen Union en Gent mist paars-wit de aansluiting met de top. Na zes speeldagen staat Anderlecht zevende. Het telt nu negen punten minder dan leider Royal Antwerp FC. KRC Genk en Club Brugge hebben respectievelijk zes en vier punten meer dan Anderlecht.