Haaland-komst bij Barcelona toegezongen: 'Ik ben klaar voor gezonde concurrentie'

Haaland-komst bij Barcelona toegezongen: 'Ik ben klaar voor gezonde concurrentie'

22-02-2022 09:00
3

Pierre-Emerick Aubameyang hoopt komende zomer ploeggenoot van Erling Haaland te worden bij FC Barcelona. De Gabonees is diep onder de indruk van de Noorse goalgetter en deinst niet terug voor een zware concurrentiestrijd. 

Het is geen nieuws dat de wereldtop achter Haaland aanzit. Hoewel Real Madrid de beste papieren lijkt te hebben, wordt hij ook begeerd door Manchester City en Barcelona. "Ik ben klaar voor een gezonde concurrentie met hem. Het zou een eer zijn om met hem samen te spelen als hij uiteindelijk voor Barça kiest", laat Aubameyang optekenen door SPORT.

De komst van Haaland zou de kwaliteit van de Barcelona-voorhoede ten goede komen, weet de 32-jarige spits. "Ik ben geen coach, maar ik vind hem echt geweldig. Hij scoort veel, heeft een sterk lichaam en is snel. Dat is zeldzaam, het is ongelooflijk", aldus Aubameyang. "Ondanks zijn leeftijd (21, red.) is hij al een van de beste spelers ter wereld."

Zelf tekende Aubameyang in januari op Deadline Day in Camp Nou. Een transfer leek door de nodige financiële obstakels van de baan, waardoor de Gabonees lang in onzekerheid verkeerde. "Twee minuten voor de deadline kregen we groen licht van Arsenal. Mijn hart ging tekeer. Ik zat nog net niet te zweten." Aubameyang moest financieel inleveren om bij Barcelona te spelen, maar het was voor hem een droom die uitkwam. "Ik ging all-in om bij Barça te kunnen spelen."