Burgemeester van Brugge reageert na incidenten: 'Heb geen racisme gehoord'

Burgemeester van Brugge reageert na incidenten: 'Heb geen racisme gehoord'

20-12-2021 14:16
54

Was er sprake van racisme tijdens en na Club BruggeRSC Anderlecht? Coach Vincent Kompany gaf aan dat hij racistische uitspraken te horen kreeg, maar dat werd niet door iedereen gehoord. Ook niet door Brugs Burgemeester Dirk De fauw.

Op Facebook kwam de Burgemeester van Brugge met een reactie na de uitspraken van Kompany. De fauw heeft naar eigen zeggen geen enkele vorm van racisme gehoord. 'Ik zat boven de dug-out van Vincent Kompany en zijn staf. Ik heb op geen enkel moment gehoord dat racistische uitspraken werden geroepen. Het zullen dus enkelingen zijn die dergelijke uitspraken hebben gedaan en zeker geen grote groep supporters', schrijft hij.

De fauw geeft meteen daarop aan dat hij racisme uiteraard veroordeelt. 'In de volledige stad Brugge en dus ook niet in het Jan Breydelstadion kan enige vorm van racisme getolereerd worden', klinkt het. 'Ik wil mij dan ook namens de supporters die dergelijke uitspraken doen verontschuldigen tov Vincent Kompany en zijn staf en tegelijk een oproep doen naar alle voetbalsupporters om op geen enkele manier racistische uitlatingen te doen', besluit De fauw.

Club Brugge veroordeelde het vermeende racisme al via de officiële kanalen en gaf ook aan het geval te onderzoeken. Een proces-verbaal werd er niet opgesteld door de politie "We kregen daar geen melding van in onze commandotoren", zegt woordvoerster Lien Depoorter aan Het Laatste Nieuws. "Onze voetbalcel zal dit maandag wel verder onderzoeken."