Beerschot heeft met Caicedo toptalent: “Het kroonjuweel van Ecuador genoemd

Beerschot heeft met Caicedo toptalent: “Het kroonjuweel van Ecuador genoemd"

23-11-2021 15:45
1

Moises Caicedo maakt de afgelopen weken indruk bij hekkensluiter Beerschot. Ook tegen KRC Genk deed de 20-jarige middenvelder heel wat monden openvallen.

Enrico Castro-Montes, de broer van Alessio (speler KAA Gent), is aan de KU Leuven bezig aan een doctoraat over de geschiedenis van het Ecuadoraanse voetbal. Tegenover Gazet van Antwerpen spreekt hij over Caicedo.

Caicedo is alvast geliefd in eigen land. “Zijn bijnaam in Ecuador is ‘La Joya' , het juweel. Hij wordt in eigen land echt wel gezien als het kroonjuweel van een nieuwe generatie. Caicedo heeft eigenlijk alles om de allerbeste Ecuadoraanse voetballer aller tijden te worden.”

Caicedo kijkt op naar Kanté. “Kanté is zijn idool, maar Caicedo brengt meer diepgang dan de Fransman. Hij maakt veel meters en infiltreert graag, hij doet soms wat denken aan de Yaya Touré van bij Manchester City. Caicedo oogt ook heel elegant met de bal aan de voet.”

Hij doet ook wat denken aan Pogba. “Ik vind dat hij zonder bal inderdaad wat doet denken aan Kanté, maar aan de bal lijkt hij met zijn flair en zijn techniek eerder op Paul Pogba. Zo omschrijven ze hem ook in Ecuador: een kruising tussen Kanté en Pogba."