Standard is eerste bekerfinalist dankzij parel van Amallah tegen Eupen

13-03-2021 22:35 Laatste update: 22:37
25

Standard is de eerste bekerfinalist. Ze wonnen met 0-1 bij Eupen. Amallah scoorde de enigste treffer met een schitterend schot. De rouches spelen op 24 of 25 april hun zestiende bekerfinale.

Eupen en Standard begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd. De eerste kans noteerden we pas na 12 minuten. Baby kon koppen, Bodart tikte over. Hierna kon Muleka koppen op een hoekschop. Tot het halfuur was buiten strijd niet veel te beleven.

Net na het halfuur kon Muleka goed koppen op een hoekschop, de bal ging rakelings langs de paal. Vanaf toen kregen we een kansenreeks. Amallah verzuimde de 0-1 te maken door een uitstekende Defourny en ook Baby was er kort bij.

Beide ploegen kwamen echter niet verder dan doelpogingen. In het leuke tweede deel van de eerste helft bleef het 0-0.

De tweede helft begon hetzelfde als de eerst startte, veel strijd en weinig kansen. Tot Peeters Musona uitstekend vrijspeelde, die laatste trof de lat. Eupen bleef wel gevaarlijk, Standard had het moeilijk. Muleka bleef wel de gevaarlijkste man bij Standard, hij mikte weer op Defourny.

Na het uur was het toch prijs voor Standard. Amallah maakte er met een schitterende pegel 0-1 van. Eupen probeerde haar spel terug op te pikken, maar strandde vaak voor de zestien. Amallah kwam nog 1-op-1 met Defourny, maar trapte over. Eupen had nog de ultieme mogelijkheid op een doelpunt vanop een vrije trap, maar het bleef 0-1. Standard mag zich opmaken voor de finale.