Vandenbempt snoeihard voor Club Brugge: Onbegrijpelijk zwak Club na de rust

Vandenbempt snoeihard voor Club Brugge: "Onbegrijpelijk zwak Club na de rust"

11-01-2021 21:47
8

Club Brugge won zondagavond met moeite op het veld van Stayen. Club domineerde de eerste helft en kwam 0-2 op voorsprong maar na de rust werd de leider onder de voet gelopen door Sint Truiden VV. Peter Vandenbempt vond het vreemd dat Club geluk en een goede doelman nodig had om te winnen.

Club Brugge won de wedstrijd door een sterke eerste helft en geluk in de tweede helft. De thuisploeg liet twee grote kansen liggen om de gelijkmaker binnen te leggen en deed met een onnodige actie (rode kaart voor Nazon) zichzelf de das om. Peter Vandenbempt nam in zijn wekelijkse analyse op Radio 1 de prestatie van Club Brugge onder de loep. 

De analist vond het vreemd dat Club veel geluk en een sterke doelman nodig had om de drie punten uit de brand te slepen. "Voor de rust was Club heel gretig en dominant en toonde het al die kwaliteiten die het intrinsiek zonder concurrentie de beste ploeg van het land maakt. De Ketelaere was ook goed als vervanger van Vanaken en gaf een mooie assist voor de nieuwe spits Bas Dost, die al meteen zijn eerste goal maakte. Beter kan niet", startte Vandenbempt zijn analyse over de wedstrijd. 

Vandenbempt was ook scherp voor de prestatie van de leider na de pauze. "Geen balvastheid meer voorin, individuele spelers die verdwenen uit de wedstrijd, balverlies, grote ruimtes,... Het was zeer vreemd dat de leider nog wat geluk en een sterke doelman Mignolet nodig had om te winnen. Dat is dan het verschil met die achtervolgers: die waren zeker goed genoeg om te winnen, maar die verloren uiteindelijk wel", liet Vandenbempt optekenen. 

Club deed wel een gouden zaak in het klassement want hun 4 naaste achtervolgers verloren allemaal punten. Club neemt het dit weekend op tegen Beerschot op het kiel.