Alweer puntenverlies voor Kompany met Anderlecht: Zijn frustratie groeit

Alweer puntenverlies voor Kompany met Anderlecht: "Zijn frustratie groeit"

11-01-2021 10:44 Laatste update: 10:52
57

Alweer geen puntengewin voor RSC Anderlecht. Alweer puntenverlies in de laatste minuten voor RSC Anderlecht. Tegen Oud-Heverlee Leuven ging Anderlecht de boot in en verloor het met 1-0. Volgens Peter Vandenbempt tot grote ergernis van Vincent Kompany.

De trainer van RSC Anderlecht laat niet al te vaak negatieve emoties zien, maar bij de gefloten strafschop van OHL liet Kompany duidelijk zien dat hij niet akkoord was. Het kostte hem ook een gele kaart. Volgens Vandenbempt een signaal dat Kompany stilaan bijzonder gefrustreerd raakt.

"Je merkt dat Vincent Kompany het er elke keer moeilijker en moeilijker mee heeft, dat zijn frustratie groeit", zegt Vandenbempt bij Radio 1. Anderlecht slikte alweer een tegendoelpunt in de slotminuten. "Dat heeft ze al twaalf punten gekost", merkt de radiostem op.

"Dat kan een keer gebeuren en het was af en toe ook terecht, maar met de helft van die punten erbij stond Anderlecht nu – met dezelfde geleverde spelkwaliteit – comfortabel tweede in het spoor van Club Brugge", vertelt hij.

Maar inmiddels staat Anderlecht op een vijfde plek. Vandenbempt weet ook wat Anderlecht mist. "Er zit geen echte killer bij. Iedereen kijkt naar Lukas Nmecha, maar die doet het uitstekend met tien doelpunten. Een dodelijk efficiëntie killer genre Paul Onuachu of Bas Dost is er echter niet. Ze kunnen het overwicht niet omzetten in een paar doelpunten", besluit hij.